Perapkan 3-4 jam :
3 keping daging kambing "lamb shoulder"
4 sudu kecil garam halus
5 sudu kecil lada hitam
5 sudu kecil paper cayene
grill kan daging tersebut setiap belah dalam 4 minit diatas pan atau mana-mana pan yang tidak melekat
masukkan sekali sekali ubi kentang kedalam pan tersebut,
pastikan daging kambing tersebut tidak terlebih masak kerana boleh menyebabkan rasa jus dari daging itu kurang..
Selepas daging tersebut telah pun masak, angkatkan kedalam pinggang bersama kentang.
dalam pan tersebut jika anda perasan ada sedikit jus dari daging tersebut.
Gunakan jus tersebut sebagai stock untuk buat sos black paper.ini untuk memastikan lebih lagi rasa untuk sos tersebut.masukkan bahan sos ke dalam pan yang sama digunakan untuk grill daging tersebut
tambahkan :
1 cawan air dibancuh dgn tepung jagung
2 sudu kecil herba campuran
4 sudu lada hitam
2 sudu kicap manis
1/2 kiub pati ayam
**boleh tambah 2 sudu sos black paper yang dalam botol
dan gaul sehingga pekat..
kemudian hidangkan kan..
simple sahaja..
"It's About Perfection On The Plate.." - Alim's Kitchen
Tweet
No comments:
Post a Comment